Snurrfilten och skrammelkaninen

kpc-nystanNytt favoritgarn! Det heter KPC Glencoul DK och innehåller bomull och merinoull. Det finns i mängder av helt fantastiska färger och är spänstigt och fint att sticka med. Billigt är det inte, men det får bli en annan diskussion.

borjan

När jag såg den krämvita och den grönblå ihop insåg jag att det äntligen hade blivit dags att sticka en OpArt. Jag har varit sugen på den i evigheter och är det nog fortfarande – den är så rolig att sticka att jag gärna skulle fortsätta med en till nu direkt, det vore fint med en svartvit i vardagsrumssoffan. Fast precis i början där var det så lagom roligt (se ovan). Jag svor.

img_3015Sen blev det bättre.  Färgbytena var svåra att få till snyggt men jag kamouflerade bäst jag kunde innan jag blockade. Nästa gång blir det bättre.img_3017Varje gång jag gör en i-cord av något slag förundras jag över Elizabeth Zimmermanns geni.img_3022Så här blev den (kolla, mitt syrum är på gång!), och nu är den på plats hos sin lilla mottagare – lilla T, alldeles nyfödd dotter till min älskade vän och kollega på översättningsbyrån. Eftersom jag tänkte mig att filten kanske kunde komma till användning i barnvagnen stickade jag den mindre varianten.

En liten allvarsam skrammelkanin följde också med i paketet till lilla T.

img_3018Den heter Rattle Bunny Two-legged och är påhittad av Lucia Lanukas. Jätteroligt handarbete det här också, förstås. Jag använde Baby Cashmerino-rester (den där stashen tar aldrig slut) och sydde in en liten bjällra när jag stoppade överkroppen. Säkerhetsögon, förstås, och liten garnbollsrumpestump.img_3019  Och med en vy över detta lilla akterparti avslutar jag detta inlägg. Välkomna åter!

3 svar på ”Snurrfilten och skrammelkaninen

  1. Åååååhhhh så gulliga saker du har gjort!! Båda är lika bedårande men av olika anledningar:) Jag kan mycket väl förstå att du vill sticka en sådan filt till, för den är verkligen ett fint blickfång!!

  2. Häftig snurrifilt! Jag instämmer på garnet. Helt underbart! Försöker få tag på det hos en svensk återförsäljare. Tyvärr finns inte strikk längre där jag köpte det senast. Har du möjligt fått tag på det någon annan stans? Tack 🙂

    • Hej Lina! Ja, Strikk tycks ju ha lagt ner, tyvärr. Väldigt ledsamt – det var ju sorgligt så att det räckte redan när de stängde den fysiska butiken och nu verkar även webbutiken vara borta. Jag har inte köpt något mer av detta garn sen jag stickade de här grejerna 2016, så jag har ingen aning om var det kan finnas numera. Hoppas att du får napp någonstans! PS. Sticka en snurrfilt, det är jätteroligt! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *