Leva farligt

Nu har jag klippt i både det ena och det andra. Det var länge sen jag satte saxen i ett sticke, så jag behövde friska upp minnet, och det gjorde jag med hjälp av den utmärkt tydliga och informativa bildserien i två avsnitt som Eva-Lotta Staffas la upp på sin blogg tidigare i våras (tusen tack för det!):

1) Klippa upp

2) Kanter

Eftersom jag är extrarädd om fårafilten fick ett annat projekt ställa upp som övningsobjekt först.

bild (16)

Det är en fäll i halländsk binge som nu ska blockas, så småningom monteras på fårskinn och därefter få ett eget inlägg.

Det hela såg väl ut att avlöpa skapligt, så jag kände mig tillräckligt säker för att gå vidare med fårafilten och nu sitter jag och stickar ”första” kanten, som utgörs av drygt 900 maskor. Det är en sann fröjd. Vilket fantastiskt garn! Fast lite varmt blir det allt. Tur att man har en fläkt. Och markiser.

bild (14)

bild (15)

4 svar på ”Leva farligt

  1. Grattis till klippet! 🙂 Inte så dramatiskt som man föreställer sig, men oh så nervöst. Båda dina projekt ser helt underbara ut! Själv tyckte jag att kanten på fårfilten blev urtråkig mot slutet, men motivationen hålls uppe av att den nästan är klar och att den blir så fin.

  2. Tack, Camilla! Jo, kanten är nog egentligen urtråkig, men å andra sidan lider jag ständig brist på ”tråkstickning” som inte kräver nån egentlig uppmärksamhet – jag måste liksom sticka jämt och kan absolut inte sitta ner utan att ha en stickning i händerna, även om jag inte har möjlighet att fokusera helt på den. Så jag tröskar på och är än så länge rätt nöjd!

  3. första gången man klipper i det man har stickat är brukar vara väldigt nervöst. sedan blir man mera blasé:)

    fast nu ser jag ju fram emot att få se vad ”övningsklippet” skall bli för något:)

  4. Allt här är orimligt fantastiskt vockert o om jag skulle välja två saker att få toktitta på resten av livet skulle det bli på Patron Blidberg. Och antaglisch dina sticken. & litta Gotttland unt eventuellt en gnutta Österlen. Och Lis då. Alltid Lis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *