I går snoppkaniner, i dag Läderlappar

bild-26En Läderlappssymbol!

bild-25Om man syr ihop den blir det en hjälmmössa till en liten person. Jag gjorde två. Det tog en långfilm.

Mönstret är från Anita Gunnars ”Vantar, mössor, sockor och vantar” och jag vill inte prata om vilket garn jag använde. Men det gick åt 30 gram per mössa, dvs drygt ett halvt nystan. På stickor 2,5.

Nya upplevelser/färdigheter/insikter i samband med detta sticke:

– Fyrfläta är roligt och snyggt, men jag borde ta reda på om den på något sätt kan göras mindre krullningsbenägen.

– Snygga kanter får man om man lyfter sista maskan med garnet framför.

Nu ska jag sätta mig och klippa upp fårafilten. Håll tummarna.

4 svar på ”I går snoppkaniner, i dag Läderlappar

  1. hEJ! Vilken underbar sida du har 🙂 whoow!!! Jag håller på att sticka en hjälm mössa och kommer inte ihåg mönstret just nu och inte hittar jag något på nätet heller, SKULLE du kunna ta ett foto på ditt mönster till dessa hjälm mössor och sms eller maila till mig vore jag jordens lyckagaste just precis då. TACK på förhand! /Marie

    • Hej, Marie! Tack för komplimangen, roligt att du gillar min blogg!

      Att kopiera beskrivningar på det sättet är olagligt – upphovsrätten gäller och den respekterar jag till fullo, är det något jag vill så är det att alla begåvade stickerskor och mönsterkonstruktörer ska få skäligt betalt för sitt arbete så att de kan fortsätta att inspirera oss andra och hålla hantverkskonsten levande. Däremot gjorde jag en snabbgoogling på ”hjälmmössa beskrivning” och fick massor av träffar, så det ska nog inte bli några problem för dig heller – bland annat har Drops ett gratismönster. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *