Avd. sånt som bara blev sådär

Nu ska jag visa ett före detta gammalt UFO som jag har grävt fram ur gömmorna och förbarmat mig över. Det är Blithe från Kim Hargreaves i 4 Ply Cotton från Rowan (numera taget ur produktion). Jag köpte det på den underbara tiden då man kunde beställa garnpaket direkt från hennes sajt. Å, det var magiskt. Man gick där och väntade och längtade efter att varje ny kollektion skulle släppas, och så släpptes den äntligen och då satt man en halv förmiddag framför datorn och dreglade av fröjd. Sen räknade man veckopengen och kom fram till att man inte hade råd men likväl beställde man – och efter ett par veckor fick man gå till posten och hämta ett ljuvligt paket med garn, knappar, snygg beskrivning och en liten namnlapp, allt omsorgsfullt inslaget i silkespapper och ombundet med ripsband. Det var en så kallad KÖPUPPLEVELSE av det mer positiva slaget.

Numera får man köpa sitt garn på annat håll, men Kims sticken kan fortfarande försätta mig i ett svårt dregeltillstånd emellanåt. Det fanns ett och annat i den senaste kollektionen som var jättefint. Men det ska vi inte prata om nu.

Den ursprungliga halsringningen har ni ju redan sett. Numera ser den ut så här i stället:

bild-17

Det blev ju bättre, förstås. Men resten… Nja. Det var ett helsike att få ärmarna på plats utan att det såg ut som att jag hade sytt med fötterna. När jag provade att tråckla fast dem med sytråd först och sy efter med garnet sen blev det bättre, då satt allt ju redan där det skulle och jag kunde fokusera på att försöka få sömmen någotsånär acceptabel visuellt sett. Men lyckat blev det tyvärr inte.

bild-15

Jag älskar modellen i sig, jag tycker att spelet mellan slätstickning och aviga är fint och allt som har många små knappar gillar jag per automatik, men bomullsgarn är ju så himla oförsonligt, minsta lilla ojämnhet syns. Undrar om den skulle bli det minsta intressant om man stickade upp den i ullgarn – skulle aviga/räta-mönstret framträda tillräckligt bra?

bild-16

Nåväl – det är sånt här man lär sig av. Jag strävar vidare med Elizabeth Zimmermanns uppmaning i minnet: ”Knit on, with confidence and hope, through all crises!”

bild-14

4 svar på ”Avd. sånt som bara blev sådär

 1. Jag gillar också spelet mellan räta och aviga varv. det gör genast att det ser mera levande ut.

  ja, bomullsgarn är svårt att sticka med. När jag skall sticka i garn där det inte hjälper att blocka ut för att det skall bli jämnt, då brukar jag bli petig med vilka stickor jag använder – trä/aluminium/plåt. det är väl enda gången jag verkligen anstränger mig med provlappar:)

  jag har aldrig beställt garn från henne. synd, för du får det att låta som en riktig upplevelse:)

  så fin den är! visst är det underbart när alla små detaljer skapar något bättre tillsammans?:) jättefin!!!

 2. Min syster visade sig klä fantastiskt bra i tröjan, så jag har skänkt henne den och hon har stilat runt på jobbet och känt sig snygg. Så allt slutade ju lyckligt!

  Ja, det var en härlig upplevelse att beställa garn från Kim. Hon hade koll på det där med att skapa mervärde. 🙂

 3. Så här på bild ser din tröja jättefin ut! Jag tror ullgarn kan funka bra, beroende på vilket ullgarn man väljer förstås.

  Tack för din fina kommentar på min blogg! Ja, jag älskar Kate Davies’ design, inte minst fårfilten. Ska bli kul att få se din efter klippet! Själv har jag en Kate-designad kofta på blockning just nu.

 4. Ja, det vore roligt att prova i ett lite ”torrt” ullgarn, och då kanske ge den längre ärmar också.

  Jag såg din kofta! Fantastiskt vacker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *