Jag har då aldrig kunnat motstå en lista

Vem är i rummet med dig just nu? Jag är ensam, men jag vill gärna tänka att mormor, som skulle ha haft födelsedag i dag, är här också.
Vem skickade du senaste sms:et till? Min chef på översättningsbyrån.
Vem saknar du mest just nu? Min syster Korven. Och mormor.
Var är din mobil just nu? Den ligger här bredvid och håller tyst, precis som den ska.
Vad var det senaste du åt? En grillad surdegsmacka med västerbottensost, lite pliktskyldig ruccola och massor av dijonsenap. Bor jag i Stockholm, eller?
Vad ser du mest fram emot just nu? Att sagda syster Korven kommer hit i helgen och tar hand om mig medan min man är i Italien (och säkert har jättetråkigt och äter usel mat). Vi får fyra hela tala-till-punkt-dagar tillsammans. Det har vi inte haft på fem år.
 Om vad tänker du just nu att ”näe, jag vill inte”? FÖRSÄKRINGSKASSAN.
Vems hem var du senast i (ditt eget räknas inte)? Herregud, jag kommer inte ihåg. Jag är okry för tillfället och hålls mest hemma i mitt eget hybble.
Vad står på ditt “schema” idag? Ingenting, förutom något avsnitt av Forsyte-sagan och lite stickning.
Vad finns till vänster om dig där du sitter/står just nu? Skrivbordshurts och fyra fullproppade, tämligen osorterade bokhyllor.
Om du tittar rakt fram, vad ser du då? En enorm datorskärm och en pytteliten tigerpennvässare.
Vilken blogg besökte du senast? Visalisas. Jag knöck denna lista av henne.
Vad vill du helst av allt göra just nu? Kunna springa runt sjön. Eller för all del promenera runt sjön. Eller orka göra en solhälsning. Eller kanske tömma diskmaskinen!
Om du fick välja en “superkraft”, vilken skulle du välja och varför? Att kunna resa i tiden.
Är det en superkraft? Vet inte, men jag väljer att betrakta det såsom en dylik. Jag är fruktansvärt, obeskrivligt frustrerad över att jag inte kan resa tillbaka och snoka. Jag tar det som en personlig förolämpning att det inte går.
En låt du gärna lyssnar på om och om igen just nu? ”Battery” från Metallicas S&M-konsert. ”Psychosocial” med Slipknot. ”Livet i regnskogarna” med Electric Banana Band. Och ”Watch the World Go By” med Lake Heartbeat. 
Härligaste ljudet just nu? Jag har inte hört det än i år, men jag längtar mycket efter ljudet av ett jättegäng gråsparvar som sitter i någon häck och tjabbar som vettvillingar. Det och måsskrik är mina bästa sommarljud.
Något du skulle vilja lära dig? Vad vill jag inte lära mig? Jag vill vässa tyskan och lära mig anständig italienska. Jag vill ta tusen Shakespearepoäng i Oxford och lära mig allt som finns att veta om Edward de Vere. Jag vill lära mig att pochera ett ägg. Jag vill lära mig att restaurera hus. Jag vill lära mig allt som Sätergläntan har att bibringa mig som stickerska. Jag vill lära mig att cykla utan att hålla i styret. Jag vill lära mig att spela trummor. Jag vill lära mig att deklarera själv. Jag vill lära mig att göra en inbakad fläta.

Tre saker i din väska: Levaxin, mobilladdare, fem-sex bortglömda och regelbundet återupphittade läppglans/läppstift. ”Nämen! Det DÄR! Var det HÄR det var!”
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Jag vill alltid befinna mig på Österlen.
Nattuggla eller morgonpigg? Fruktansvärt morgonpigg. Det är förresten den främsta anledningen till att jag lärde mig sticka. Som liten vante vaknade jag ofta många timmar före övriga familjen. Var det sommar smög jag ut i skogen och lekte, var det vinter satt jag kvar i sängen med några nystan och stickor jag knyckt ur mammas sekretär och lärde mig sticka med hjälp av Malins praktika. Den är för övrigt värd ett eget inlägg! Det ska jag skriva snart.
Det första du tänker på när du vaknar? ”Men vad sysslar de jävla grannarna med NU då?”

Vad spenderar du helst pengar på? Riktig mat. Bra garn. Hemskt, hemskt, hemskt gärna ett hus, och gärna snart, apropå grannproblematiken ovan.
Vem kramade du senast? Min sömndruckne man.
Vem pussade du senast? Sagde man.
Vad är du rädd för? Filippa Reinfeldt.
Vad gör dig glad? Micke Lindgren i Grotesco. Garn. Barn.
“Pryl” du saknar mest just nu? Jag har alla prylar jag nånsin kan behöva.
Favoritglass? Den jag mixar ihop själv av frysta körsbär, vispad grädde och en duktig nypa vaniljpulver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *