Lilla apelsinen

Nu är den lilla växtfärgade historien klar.

Lilla apelsinen

Lilla apelsinen

Det är ju alltså växtfärgad ull i fyra olika orange nyanser och en grön som kontrastfärg. De orange nyansskillnaderna var ganska påtagliga i början och är det väl fortfarande i skarpt ljus, men det blev bättre efter en ordentlig tvätt. Och min främsta tanke var ju ändå att en liten del av mitt växtfärgade berg skulle komma till faktisk, praktisk användning. Allt måste inte vara perfekt.

Mönstret heter alltså Tomten och det finns att köpa här för den som inte har turen att få tag i böckerna ”Knitting Without Tears” eller ”The Opinionated Knitter”.

Jared Flood gjorde denna underbara vuxenversion av Tomten för några år sen. En sån vill jag rackarns gärna sticka nån gång.

Jag har väldigt mycket barnplagg på stickorna nu – jag tycks ha drabbat av ett enormt ”avslutningsryck” och små projekt känns väl mer lättavslutade än stora… Få se om jag kan lyckas visa nåt vuxenplagg också snart – om så bara en mössa!

lillaapelsinen2

2 svar på ”Lilla apelsinen

  1. Jag tror att det är en process somliga stickerskor går igenom – att ha/köpa garn man tycker är för fint för att använda – eller bara vill använda det till det perfekta projektet.

    men dom roligaste projekten är ju inte alltid dom mest perfekta – utan dom som slutar med att man vill använda tills dom är fullständigt utslitna:) jag har varit likadan. köpt garn i vackra färger, och sedan bara låtit det ligga i garderoben, och växa på hög. men sedan började jag använda det, och rätt vad det är så går det i bara farten – man använder det – just för att det är så vackert:)

    jag ser inga färgskiftningar på koftan. jag ser bara en väldigt söt kofta som förhoppningsvis blir använd många gånger:)

  2. Tack för rara ord, Heidi!
    Ja, nu när jag har kommit igång och sett att det faktiskt blev helt okej kommer det säkert att bli ändring på saker och ting. Just nu tänker jag vantar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *