Blingtröja till Kommandoran

Lilla systerdottern Kommandoran är just nu i en fas där allt som inte är tuggummirosa, volangigt eller glittrigt gör ont i ögonen på henne, så hennes födelsedagströja detta år anpassades därefter. Få se om den kan duga ett tag.

Jag har utgått från Elizabeth Zimmermanns ”grundrecept” på rundstickad tröja med ok – Seamless Yoke Sweater, som man bland annat hittar i ”Knitting Without Tears”. Jag orkar sällan konstruera några mönster själv, men det här var en perfekt ”mellanväg” – enkel matematik, roligt arbete, schysst resultat.

Garnet är Eco-Alpaca från Viking, som genast blev en ny favorit – det värmer otroligt bra och är supermjukt och vänligt och mulligt. Det måste nog bli en likadan tröja till mig själv till nästa vinter, fast möjligen i en annan grundfärg (även om jag naturligtvis klär oerhört bra i grisskärt om jag nu skulle VILJA ha det). Jag använde tresmaksrosa som grundfärg och mörkgrått, ljusgrått och naturvitt till mönstret. De mörkgrå partierna är stickade tillsammans med en tråd guldgarn – Candy från Svarta Fåret.

Och så här ser den ut med sagda Kommandora inuti:

Jag stickade större delen av tröjan under en ovanligt harmonisk helgvistelse i Vadstena kloster, så den är laddad med idel frid och fröjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *