Ylleolle

I dag ska det inte handla om mössor, tro det eller ej, men barnsticke är det förstås fortfarande. Jag har inte tid med några storsticken nu. Barnattiraljer och vantar är vad som hinns med. Gott så – snart är ungen 14 och helt ointresserad av att umgås med mor. Jag kan sticka storkoftor då. Gråta över hur hastigt tiden flyr och sticka storkoftor.

Loki fram

Dagens barnsticke är som synes ännu en Loki. Den lilla svarta från i höstas är urvuxen. Jag påbörjade den här nya i januari och avslutade den bara nån vecka senare. Nu har den varit i bruk ett par veckor och jag måste ju verkligen säga det vi alla redan vet – ylleolle är ett mycket bra plagg. Lagom varmt, lagom svalt. Och så väldigt mycket skönare för ögat än miljöfarlig uniformsfleece från det där företaget som börjar på P…

Loki bak

Garnet heter Louet Riverstone. Jag köpte det på Strikk i Göteborg för evigheter sen med målsättningen att sticka en Little Majolica till Kommandoran, men det blev aldrig av. Det var härligt att sticka i och färgerna är fantastiska men så värst imponerad av kvaliteten är jag inte – tröjan har som sagt varit i bruk ett par veckor men den filtar och noppar sig redan. Jag har en del kvar i andra färger också men det får nog bli mössor av det.

loki och luva

Jag älskar Loki. Och den här lilla knäppisen.

 

2 svar på ”Ylleolle

  1. Vilken fin tröja!! även om den noppar och filtar, så ser den väldigt fin ut på bilden! Att modellen är söt skadar förstås inte:)

    • Tack, rara Heidi! De senaste dagarna har den filtat ihop sig nåt rent otroligt faktiskt, men den är fortfarande fin på håll! 🙂
      Alltså det är en så HIMLA rolig tröja att sticka. Jag tror att jag ska påbörja en ny i kväll. Rätt vad det är är det ju höst igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *