Lilla räven

20150209_164555 (1)Den här lilla rävmössan har väl ingen människa som tittar på internet ibland kunnat missa. Jag hittade ett nystan Felted Tweed i den perfekta rävfärgen i garnskåpet och det vita tror jag är Rauma Finull. Och sen bar det av! Det var rundstickning med intarsia och det var förkortade varv och det var vikningar och vändningar och intagningar och hit och dit. Och det var definitivt ingen tv-tittning under arbetets gång.

Den passade inte alls på Spanarn, men på lilla J funkade den desto bättre. Jag övervägde att sticka en ny, modifierad till Spanarn, så att de båda kunde åka i bredd i sina vagnar och vara rävigast i stan, men det blev förstås ingenting med det.

räv

(Jamen fy fan för intarsia.)bild (12)

6 svar på ”Lilla räven

    • Tack, Heidi!
      Fler trådar blir det ju, men om man gör små separata nystan kan det ju räcka med en start- och en avslutningstråd per färgfält. På den här mössan var själva grejen att man skulle sticka intarsia trots att det var rundstickning och det blev inte många fästetrådar av det. Fast det blev ju fippligt på andra sätt i stället…

    • Självklart vågar du, Mona! Det är lite pilligt men roligt och lärorikt. Och blir det fel kan man alltid repa upp och göra om – tills det blir rätt. Kör hårt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *