THE vintermössa

bild (36)Nu har även jag testat Garter Ear Flap Hat från Purl Bee och herregud vilket bra påhitt den är. Den går ner långt över pannan och ligger så fint över små öronen och lilla nacken och värmer. Det är rätt varmt i Halmstad i dag men min tappra, genomtrötta, rödögda lilla unge ställde ändå upp och poserade i EN SEKUND.

bild (49)Sen fick det räcka.

bild (51)Dagge fick den ljusgrå (i Eco-Alpaca från Viking) och hans polare lilla J fick den gråblå (i Cocoon från Rowan). De kommer att vara snyggast i sandlådan i vinter.

Mössorna är nog rätt små i storlekarna – Dagge och J är blott varsitt år fyllda men passade ändå utmärkt i ”kid”-storleken. Min sköna böna Rina har beställt en till sig själv också. Hon är ett nätt men likväl vuxet kvinns, så hon ska väl ha Adult XXXL då.

6 svar på ”THE vintermössa

 1. Vilken söt mössa!

  jag har inga barn, så jag har aldrig funderat över mösskonstruktionen till små barn, men jag måste ju instämma med dina åsikter – den är verkligen otroligt smart konstruerad:)

 2. Gilla – ja, sätt igång bara! Det går i ett huj när man väl har fattat galoppen!

  Heidi – det är verkligen en klurig konstruktion. Jag älskar när andra tänker till åt mig! 🙂

  Lena Hedberg – jag länkar till mönstret i bloggtexten ovan, och garnet jag använt är som sagt Eco-Alpaca från Viking. Det finns mer info om grovlek etc i mönstret. Jag har förstått att det även finns på svenska – i boken Garnglädje, om jag inte minns fel.

 3. Kul att du kikade in hos mej också. Visst har vi missat vår resa, skulle ju varit på Kos en vecka till. Men hälsan går före och jag är hemma igen. Känner mej efter omständigheterna bra.

  Kos får bli ett annat år. Vi får ju pengarna tillbaka på resan. Vi har en ordentlig reseförsäkring. Men visst var det surt att inte komma dit för 12te gången.

  Kram/Gilla

 4. Pingback: En bra mössa till en bra kvinna | Emilia stickar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *