Tröjor till mina killar

Min man och jag har känt varandra halva livet och varit ett par i sju år, och först nu har jag lyckats sticka honom en tröja – en Brownstone, designad av Jared Flood. I sanningens namn ska sägas att jag började på den för rätt många år sen, men denna till synes enkla tröja har varit allt annat än enkel att få ihop (man kan läsa lite om eländet här), och mitt i alltihop kom det ju barn och hus och det hela och eftersom jag rent allmänt är extremt bra på att påbörja men sämre på att fullfölja hamnade tröjan rätt långt ner i projektkorgen.

Oceaner av slätstickning, oceaner av te, just inga oceaner alls av tålamod. Tröjan blev helt enorm efter tvätt och blockning. Jag stickade om den, denna gång med en mängd justeringar, och blockade den knappt alls eftersom jag fick för mig att den tänkte växa till ett smärre segel även andra resan. Det gjorde den naturligtvis inte – den blev tvärtom för liten. Urtöntig med fjuttkorta ärmar. Men då fick det helt enkelt räcka. Jag tvättade den oerhört eftertryckligt och blockade den bryskt och då blev den äntligen bra.Snygg krage, snygg raglan, snygg livskamrat.

Ovan: actionbild. Nedan: materialsportbild. Jag kanske stickar nåt mer i Shelter nån gång, det är ju egentligen ett helt fantastiskt garn, men då får det bli dubbla provlappar först.

Även min lilla kille får en tröja vilken dag som helst nu. Jag ska bara brodera avgaser på den först. Med maskstygn.

6 svar på ”Tröjor till mina killar

    • Tackar varmast, Heidi! Ja, det är härligt att äntligen få klart. Det verkar vara ett tema för januari – göra klart. Oväntat men välkommet! 🙂

  1. vilken superfin tröja du stickat till mannen. jag älskar verkligen den kragen och någon gång kanske jag stickar en sån till någon man i min närhet. Min egen är så varm att han aldrig använder tröjor men någon av de vuxna sönerna eller svärsönerna kanske… Nä nu ska jag inte förlänga min sticklista mer…

    • Haha, ja, Efwa, det är ju det är med sticklistorna… Min Ravelry-kö är lång som ett nödår, fast jag (bort)förklarar det gärna både för mig själv och andra med att den faktiskt fungerar lika mycket som inspirationskälla som att-göra-lista… 🙂

      Tusen tack för den fina komplimangen! Det är verkligen en väldigt bra tröja, maken har använt den nästan varje dag och den blir bara finare nu när den håller på och ”sätter sig”. Nu vill sonen också ha tröja med sjalkrage. Få se om jag har nån lämplig i Ravelry-kön!

  2. Åh, en tröja med traktorer på! Det har jag aldrig sett förut. Finns den i vuxenstorlek också? Tänker att den skulle kunna tilltala både små och stora killar, min far t.ex. som är 80 …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *