Man har väl principer

Häromveckan beställde jag två härvor sockgarn från Wollmeise, egentligen mest för att se vad det är alla väsnas om så dant. Jag fick nys om den här för ett tag sen och blev rätt sugen på att sticka den, men när jag kollade upp det rekommenderade garnet visade det sig att det är en helt galen cirkus kring det. Det går inte att få tag i såvida man inte sitter i givakt framför webbshoppen vid bestämda tider och, när shoppen väl öppnas, är extremt snabb i vändningarna så att ingen knycker det man har lyckats paxa ur ens kundkorg! Sånt där halabaloo är jag allergisk mot, man har väl principer, men samtidigt lovordar folk verkligen garnet och det såg ju onekligen härligt ut. Så jag beställde hem två härvor sockgarn för att kolla läget. Igår kom det. Jag kan aldrig vänta med att öppna garnpaket, så jag slet upp det direkt i bilen.

bild (8)Snyggt och redigt paket. På baksidan var det fullt med tyska sticktermer översatta till engelska och förutom garnet hade de lagt med en liten påse gummibjörnar. Jag äter inte godis, men det gör min man, och rart var det ju hur som helst.

Jaha, och så GARNET DÅRÅ. Jag tror att jag nu så smått begriper cirkusen kring detta, för kära nån vad gött det är. Otroligt djupa, nästan glödande färger, och ljuvligt att ta i.

bild (9)

Jag är inte i första hand en sockstickerska, jag vill ha svarta, tunna köpestrumpor i ekologisk bomullstrikå, men jag har alltid Eunny Jangs Bayerische i bakhuvudet, och det här garnet vore verkligen ett så pampigt projekt värdigt. Annars kan det bli en tunn sommartopp/tröja till någon vuxen eller ickevuxen person. Eller mössor eller tunna höstvantar. Och på fredag morgon klockan åtta sitter jag säkert på pass framför datorn för att försöka knipa en härva spetsgarn till den där sjalen. En princip som inte kan omvärderas är ingen bra princip. 

 

6 svar på ”Man har väl principer

 1. Visst är det lustigt vilket motstånd man kan få emot vissa saker bara för att det är något som ”alla gör”! Lite så är det ju också med wollmeise-garn också, men jag kanske ska övervinna mitt motstånd där också, det verkar ju väldigt trevligt…

 2. Ja, man vill ju gå sin egen väg. I mitt fall är det helt klart en egogrej också. Jag gillar väl att göra mig lite märkvärdig. (Det kanske är därför jag stickar en miljon Kim Hargreaves-tröjor, i samma färger som i beskrivningarna till på köpet…? I sanning unikt!)

  Jag påbörjar väl nån liten Wollmeiseschtrumpfa tämligen snart, så jag återkommer med rapport om upplevelsen!

 3. jag har försökt shoppa wollmeise flera gånger men har gjort precis samma erfarenhet som du, just när jag kommer till kassan har min varukorg tömts…

  men precis som du lär jag lyckas någon gång, för garnet verkar verkligen vara något speciellt:)

  Grattis!

  och Eunny Jangs bayrishe sockar – det mönstret tryckte jag ut så fort jag såg det. men jag har betänkligheter. om jag inte minns helt fel lägger man upp 100 maskor. jag kan ha fel, men det var väldigt många maskor, och jag har inte jättefötter, så jag har haft (och har fortfarande) betänkligheter:D

 4. Igår öppnade de nya webbshoppen och den var väldigt lätthanterlig. Man klickade bara i vilken garnsort man var intresserad av, följt av ”visa enbart tillgängliga färger” eller nåt ditåt, så fick man upp det som för dagen var till salu. Det man bockade för låg kvar i kundkorgen i tio minuter – det kom upp en liten klocka som visade hur lång tid man hade på sig att gå till kassan. De tycks ha vässat funktionerna en aning, alltså. 🙂

  Ja, så om en vecka eller så dimper det väl ner en härva gulgrönt spetsgarn här. Och sen har jag då sannerligen shoppat färdigt för i år!

  Och Bayerische, ja… Man börjar med 75 maskor ungefär och sen ökar man, så jodå, många maskor blir det. Jag har storlek 37 i skor, så det blir till att kolla masktätheten noga. Någon gång i livet vill jag hur som helst sticka dem, för jag tror att det är en intressant och lärorik upplevelse. I värsta fall får väl någon mer storfotad person ta över dem.

  Och nu börjar jag tänka på Eunny och hennes storhetsdagar (som jag ser det). Sicken inspirationsbomb den där bloggen var! Ack!

 5. Ett tag satt jag nästan varje vecka och beställde/försökte beställa. Är lite småförtjust i sånt där (fånigt). Men nu har intresset lagt sig något (dvs. jag har inte beställt något på säkert ett halvår).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *