Löjl och fånerier

Varför jag väljer att sticka sockor som ska sys ihop vet jag icke, och varför jag väljer att göra det två gånger vet jag icke heller. Söta är de ju, men den där sömmen under foten är faktiskt inget vidare. Till saken hör att mina Debbie Bliss-grejer alltid blir för stora (våga vägra provlappar!), så de här lär väl inte passa förrän mottagaren/offret är stor/stort nog att gå, och då tror jag inte att en söm som löper längs hela undersidan av foten känns sådär jättekul.

Nå, men roligt sticke var det ju och skaplig på att sy ihop grejer är jag ju, så det får vara gott så.

sockor och monster

Baby Cashmerino som vanligt. Jag har så väldigt mycket Baby Cashmerino. Baby Cashmerino-lådan är som ett par såna där guldbyxor – det kommer mer och mer och mer oavsett hur mycket man öser ur den.

Den lilla tingesten som ser ut att vara en sparkbyxa till ett mycket märkligt skapt spädbarn är i själva verket början på ett monster, som ska stoppas och få ögon, ficka på magen samt liten telning: Daphne and Delilah.

Monsterinspirationen hittade jag hos denna fullkomligt fantastiska stickerska.

4 svar på ”Löjl och fånerier

 1. Visst är det märkligt med många av Debbie Bliss mönster – att det ska sys ihop åt höger och vänster istället för att ha så lite montering som möjligt! Hur som helst ett underbart garn att sticka med!

 2. ”sparkbyxorna”, jag menar monstret, är ljuvligt söta. Så att det är nära att tänka att monstret kommer att bli väldigt gulligt när det är klart:)

  ja, jag har också sett hennes mönster – men jag vägrar att sy om jag inte måste. Jag gör hellre om mönstret om jag måste:)

  men hon är en duktig designer, så jag kan förstå att hennes mönster är populära, även om man måste sy ihop det man har stickat – tom sockar:D

  och baby cashmerino är definitivt ett underbart garn att sticka med!

 3. Det blir hemskt gulligt, om jag bara lyckas masa mig iväg till Panduro för att hämta de små monsterögonen! 🙂

  Jo, det är ofta väldigt fin design och jag gillar egentligen att hålla på och mixtra och montera, men det finns ju också sannerligen en tjusning i att det funkar utan en massa nålande och trådande. Ska jag sticka fler babysockar blir det till att leta upp bättre recept – eller hitta på ett själv, för en gångs skull!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *