Provisorium

God fortsättning på er!

Nu har vi baxat in oss själva och våra tillhörigheter i vårt lilla hus. Eller lilla och lilla – vi bor nu mer än dubbelt så stort som tidigare, men ett nätt radhus är det likväl, med liten, liten täppa framför och aningen större bakom. Vi trivs nåt så in i helskotta och julen var fin. Min syster Korven bor med make och Kommandora samt Kapten bara tvåhundra meter härifrån, och hon ställde till med rejält julkalas.

Men nu är det nytt år och dags att försöka komma i ordning lite. Det står fortfarande lådor överallt, men i helgen som var tog mamma och jag äntligen upp mitt garn och därmed decimerades lådantalet med åtta. Gött. Hallen på övervåningen ska, åtminstone tills lille Spanarn är stor nog att börja demolera på riktigt, vigas åt mitt garn och min Shakespeare. Jag är så lycklig över detta. För 20 år sen när Korven och jag var studenter och delade en helt enormt stor rivningslägenhet hade jag ett eget syrum, men efter det har allt mitt handarbetsrelaterade av utrymmesskäl alltid fått ligga nedpackat och undanstuvat. Nu blir det alltså andra bullar. Jag får ett hörn att ställa ett garnskåp i!! Och i ett annat hörn blir det sticknings- (och sagoläsnings-) fåtölj och hyllor för handarbetsböcker och Shakespearesamlingen. Och liten stereo så att det kan bli lite öronspis också. Det är ett ljuvligt rum, ljust och lätt, och det ska bli underbart att få det klart. Men då gäller det att hitta GARNSKÅPET först. För ett tag sen trodde jag att jag hade gjort just det. Men förälskelsen svalnade rätt fort och dessutom gick fanskapet inte att få upp för trappan, så det tjänstgör nu som matsalsskåp i stället. Få se om det får fortsätta i den tjänsten eller om jag säljer det vidare. Jakten fortsätter. Och under tiden ser det helt enkelt ut så här:

bild (27)

Jaja. De där korgarna, alltså… De ska bli leksaksförvaring inne hos Spanarn sen. Men det går ju an tills vidare. Och det var oerhört inspirerande att – bokstavligen – se sina skatter i ett nytt ljus. Jag satt hela förmiddagen och bara tittade på allt jag har samlat på mig och fick tusen nya idéer.

Morgon och kväll trålar jag Blocket i jakt på mitt skåp men de bästa godbitarna ryker ju på en minut. Kanske skulle jag allra helst vilja ha nåt sånt här, men Norrgavel + föräldrapenning är en ekvation som man inte kan annat än skratta hjärtligt åt.

       Bild lånad från www.norrgavel.se

Bild lånad från www.norrgavel.se

Det skulle vara roligt att se hur ni i min lilla tappra läsarskara förvarar ert garn. Berätta! Om någon skulle orka blogga om det och länka till inlägget här i mitt kommentarsfält skulle jag bli jätteglad!

Nu ska jag försöka göra nåt åt klädkammaren.

2 svar på ”Provisorium

 1. Jag har mitt garn i tråkiga lådor från Ikea. Jag har inte så stor samling, dels för att jag är rätt ny och dels för att jag tänker att jag kanske inte ska ha en samling alls, utan köpa garn till specifika projekt när de ska stickas istället. När jag stickat upp det jag har, vill säga. Men det är kanske en utopi.

  Hur hinner du sticka alls undrar jag? Med Spanarn, menar jag. Jag får inte till det alls för tillfället.

 2. det låter som om ni har flyttat in i en förort till paradiset:)

  själv förvarar jag numera det mesta av mitt garn i ett par plastbackar som står ovanpå bokhyllan, plus att 3 hyllor i bokhyllan också härbärgerar mitt garn. att jag har några plastpåsar fulla med garn i ett skåp föredrar jag att glömma bort:D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *